Sunday, 21 February 2010

Menggila dgn thenyah's










Rutinku pada mase cuti.deyyy!

Sisters Singing Neyo

video

sengal2 adek2 aku ny.hahaha.diorg xtaw pun aku ltak video ny. nway.xdela sedap suare diorg ny..diorg ny mmg ske nyanyi...nyanyiiii jeee..korang dengarla sendiri ea. have a nive watching my adeks singing video:))

Thursday, 18 February 2010

Boyz 2 Men - On Bended Knee



Y i do love this song? hurm..aku suke sangat lagu ny dr aku mude2 lg.haha. yeah it's true. Kalau hari2 dengar lgu ny pun takkan sesekali membosankan aku. Mmg lagu ny rentak die slow sket, n ade genre r&b. yeah i do love r&b songs.and this song is the most i loike!:)) Aku suke rentak yg mcm2 ny coz tenang, xdela mcm second combat tu.smpai jantung pun ley terasa saket.hahaha.jgn mara hareth:P

Cokelat - Karma



i like this song not bcoz of the lyric.but bcoz of the title. KARMA. Karma ialah perbuatan atau hasil dari perbuatan itu sendiri. Seseorang yang terkena karma maka dia telah terkena balasan atau hasil perbuatannya di masa lampau or perbutan pada saat ini. ermm..perbuatan baek dibalas baek, jahat pulak dibalas lah jahat.xdapat kt dunia, akan dapatla di alam barzakh kelak. so what goes around comes around.

VALENTINE'S DAY

Sebenarnya apa itu VALENTINE'S DAY?


Tanggal 14
Kenapa harus dirayakan pada tanggal ini?
Aku memang pernah beberapa kali membaca artikel tapi rasa-rasanya semua yang tercetak sangat standard sampai aku pun malas untuk mengingatkannya, selain itu ada jugak satu artikel yang menyebutkan hal yang sama.
Ok, whatever... mungkin kerana tanggal 14 nampak `manis' baik dalam sebutan mahupun jumlahnya. Hmm, cube bayangkan kalau VALENTINE'S DAY dirayakan pada 13, mesti ada orang yang tak nak, sebab ada juga yg percaya nombor 13 adalah nombor yg tak elok. Ataupun 15. Tapi entah kenape rasanya macam xbest bile dengar nomborr tu. But thank's GOD coz tanggal 29 tak terpilih sebagai VALENTINE'S DAY sbb nanti semua yg tunggu valentine’s day kene tunggu 4 thn sekali.haha.


Bulan februari
kenapa harus berlaku di bulan februari?
pada pendapat aku, selama tahun 2004, bulan yang sering digunakan untuk perkawinan adalah bulan Oktober,memang betol kalau VALENTINE'S DAY bukan hanya peringatan kasih sayang untuk pasangan yang sedang hangat bercinta, tapi korang jugak harus setuju kalau mereka2 nilah yang paling `heboh' mengadakan segala persiapan untuk VALENTINE'S DAY! Tapi apakah ini alasan mengapa Glenn Fredly menggunakan `Januari'
sebagai bulan putus cinta, coz sgt sesuai pada bulan februari ianya mesti akan jumpe cinta yg baru.huhu.iyeke?hermm..


CoklaT
Aku suka coklat sebab coklat tu sangat manis and bile mkn coklat tu rase dunia begitu indah.huhu. and maybe pada pndapat aku, mungkin sebab coklat tu manis, diberi kepada sape2 je, then valentine’s day tu akan rase begitu sweet sangat.huhuhu. tapi mcm mane dgn diorang yang x berapa suka coklat? Tp aku rase,bkn wajib pun coklat tu kene bg mse valentine’s day. Macam2 brg lg yg boley diberi mse time tu. Bagi gule2 yg cantik comel2 ke, sweet jugak tu kan:))



Warna Pink
VALENTINE'S DAY is pink all around.
mengapa?
Mungkinkah sebab warna itu `manis' dan sangat lembut, warna yg sangat keperempuanan. Pernah x korang pikir kenapa and sejak bile `pink is women's color'?
Hurmm.lu pikirla sendiri:P


Nama VALENTINE
Pernah x terpikir kenapa disebut VALENTINE?
Bukankah kisah cinta paling popular sedunia adalah kisah cinta Romeo & Juliet? Di Indonesia VALENTINE'S DAY disebut sebagai HARI KASIH SAYANG, so,translate dlm English ialah LOVE & CARE’S DAY. Sesuai ke?? Atau apakah ini adalah peringatan atas keagungan cinta antara Valen dan Tine? Kalo betol maka thank's GOD sebab semua ini bukan untuk Romeo dan Juliet coz nanti akan disebut ROMJUL'S DAY...hahaha.oh no!
So masih banyak hal lain lagi yg wujud from years to years, time to time, and makin bnyk hal2 yg bru dtg untuk kite mengingati hari VALENTINE’S DAY ni.. so im wishing u happy valentine’s day and make your daily life happy with love surround you.:))

Tuesday, 2 February 2010

MY BLOOD


This is my father MOHD JOHARI BIN ISMAIL. We call him as Abah. He is 52 years old. He is a very protective father.very2! and also he loves his cars so much.everyday is about car car and car. And yes i do love him.


This is my mother ZURAIDAH BIN AWALUDDIN. We call her as Ibu. she is 51 years old which is 1 year more younger than my father. She like to share everything, story something with her daughter which is us :). i'm very proud of u mom n love u so muchh!


This is my sister NURAIN BTE MOHD JOHARI. she is 23 years old which is 1 year older than me. she likes to surfing the internet and cooking too. Sometimes she's kind a hot tempered person.hahaha:P


This is my sister NURAFIQAH BTE MOHD JOHARI. She's 17 years old and school at SMK ASSUNTA Pj. She will taking spm this year and i hope she can make it successfully. she's the most brilliant in my family and yeah im very proud of her. she's very2 like to sleep and like to ignore when people knock the door until my mom gets angry.haha.pdn muke.lalala.


This is my youngest sister NURUL IZZA BTE MOHD JOHARI. She's 11 years old and school at SK ASSUNTA 1. She's very manje with my mom and she's gedikx too! She likes to sing and sing and sing until her teacher complain to my mom during report card day.haha.

Well this is short story of my family. If u want to know more detail, pls comment and i'll give feedback asap.haha. till here:))